Policisté obvinili řidiče kamionu, který v létě narazil do domu v Přerově

30. listopad 2012

Přerovští policisté uzavřeli vyšetřování nehody kamionu, který v létě narazil do domu u nádraží. Polovina objektu byla po nehodě staticky narušena, strop mezi prvním a druhým podlažím se zřítil. Řidiče policisté obvinili z obecného ohrožení z nedbalosti.

"Devětačtyřicetiletý řidič byl obviněn z obecného ohrožení z nedbalosti. Za tento trestný čin mu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do pěti let nebo zákaz činnosti. Vyšetřování bylo ukončeno a spisový materiál policie předala okresnímu státnímu zastupitelství k dalšímu opatření," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policisté nehodu kamionu vyšetřovali pět měsíců. Řidič se nevěnoval řízení a narazil tehdy do čelní stěny prodejny obuvi. Následně začal vůz hořet. Zaklíněného, těžce zraněného řidiče vytáhli ze sutin domu hasiči, kteří také na místě likvidovali požár. Vrtulník záchranné služby muže přepravil do Ostravy na popáleninové centrum.
Prodavačku, která zůstala v polorozbořené prodejně zachránil kolemjdoucí muž. Kvůli hrozbě výbuchu hasiči evakuovali z okolních objektů 87 lidí. Škody podle znalců přesáhly dva miliony korun.

Jana Zemková

Spustit audio