Pop-jazzoví Eggnoise zahrají naživo!

3. listopad 2013

Po nedávno ohlášeném překvapivém rozpadu potěšila jedna z nejzajímavějších domácích kapel Eggnoise návratem na scénu s výtečným novým albem.

Může za to i režisér Jan Hřebejk, který skupinu oslovil kvůli hudbě ke svému filmu „Svatá čtveřice“. Ta se nakonec stala základem alba s lakonickým názvem „4“.

Eggnoise jsou autorským projektem skladatelské dvojice Ondra Kopička a Ondřej Galuška a hudební skupinou pohybující se na české scéně již téměř dvacet let. Za svou druhou desku „Albumen“ získali tři nominace na největších nezávislých hudebních cenách světa Just Plain Folks 2009 Music Awards, ale už třeba debut byl nominován na jednu z českých hudebních cen.

Ani další výtečné album „Yolk“ přes příznivý ohlas nepřineslo očekávaný zájem médií a fanoušků a ústřední dvojice vyhlásila konec. Naštěstí nová práce po pár měsících přinesla obrat a výsledkem je úžasné písničkové album na pomezí popu a jazzu. Své si tu najdou i příznivci legendárního dua Simon And Garfunkel a dá se očekávat, že „4“ bude opět v centru zájmu při vyhlašování cen za rok 2013.

Jak Eggnoise zní „naživo“, můžete posoudit ve středu 13. listopadu, kdy zahrají v rámci Koncertu Studia noc ve velkém studiu Českého rozhlasu Olomouc. Od 20:00 hodin budou přímý přenos koncertu přejímat všechny regionální stanice Českého rozhlasu a sledovat ho můžete i na YouTube kanálu Českého rozhlasu.

Koncert Studia Noc naladíte na frekvencích regionálních stanic Českého rozhlasu.(přehled frekvencí uvidíte po kliknutí na linky)

Český rozhlas Brno (Jihomoravský a Zlínský kraj)
Český rozhlas České Budějovice
Český rozhlas Hradec Králové
Český rozhlas Olomouc
Český rozhlas Ostrava
Český rozhlas Pardubice
Český rozhlas Plzeň (Plzeňský a Karlovarský kraj)
Český rozhlas Region (Středočeský kraj a Vysočina)
Český rozhlas Sever (Ústecký a Liberecký kraj)

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka