Požár Slunečních lázní v Jablonci nad Nisou policisté stále vyšetřují, do areálu je zakázaný vstup

25. srpen 2022 14:34

Ve středu 17. srpna 2022 ráno vyhořel prvorepublikový areál Slunečních lázní u jablonecké přehrady Mšeno. Jak pokračuje vyšetřování a co s nimi bude dál, zjišťovala redaktorka Šárka Möllerová.

Čtěte také

Prvorepublikový areál Slunečních lázní u jablonecké přehrady Mšeno vyhořel v polovině srpna 2022. Policie teď prověřuje všechny nashromážděné důkazy a podněty svědků. Podle policejní mluvčí Dagmar Sochorové nemůžou vyšetřovatelé zatím vyloučit žádnou z možných příčin požáru, ani cizí zavinění, ani technickou závadu. Proto policie zatím nezahájila trestní stíhání žádné konkrétní osoby.

Podle redaktorky Českého rozhlasu, která se v areálu byla podívat, je pozemek oplocený a magistrát města Jablonce nad Nisou tam umístil cedule se zákazem vstupu kvůli nebezpečí úrazu. Z objektu Slunečních lázní zbyla jen ohořelá prkna a základy s komínem. Ohořelé jsou také záchody a převlékárny.

O víkendu po požáru tam dobrovolníci uklízeli a rovnali nepoškozené stoly s lavičkami. Ty jsou spolu s neporušeným pódiem od spáleniště oddělené páskou.

V pondělí 29. srpna do areálu přijede odborná firma. „Ta bude pozemek sanovat, po tu dobu bude provozovateli Slunečních lázní odpuštěný nájem. Jakmile bude pozemek čistý, rada rozhodne o tom, co město s pozemkem zamýšlí,“ řekla Českému rozhlasu mluvčí magistrátu Jablonce nad Nisou Jana Fričová.

Současná provozovatelka areálu má platnou nájemní smlouvu s městem do konce října 2022. Aktuálně čeká na přivedení elektřiny a rozvodů, aby mohla na pódiu otevřít provizorní občerstvení. Jeho zprovoznění plánuje nejdříve začátkem září. Objekt Slunečních lázní provozovala 16 let a zájem o to má i do budoucna. Na znovuobnovení areálu založila dokonce finanční sbírku. Podle jejích představ by tam do budoucna mohl vzniknout dřevěný mobilheim, kde by bylo gastronomické zázemí. Vše ale záleží na společné dohodě města a provozovatelky.

autoři: Šárka Möllerová , reČRoL
Spustit audio

Související