Přerovský magistrát mapuje potřeby seniorů, v ulicích vyplňují rozsáhlou anketu.

19. březen 2019

Senioři, řekněte nám. To je název ankety, kterou tento týden v Přerově uspořádal tamní magistrát. Určená je lidem nad šedesát let Přímo v ulicích města je oslovují úředníci magistrátu. Odpovědi pak chce vedení města využít při plánování dalších investic a financování služeb pro seniory.

„Ještě jsem nezaznamenala nikoho, kdo by mne odmítl,“ říká tazatelka paní Blanka. Jednou z oslovených je i paní Iveta. Jak se mi svěřuje, do začátku důchodu jí zbývá už jen několik dní. Anketní otázky k životu seniorů ji zaujaly. „Myslím si, že služby pro seniory jsou tu v dobrém stavu, ale nějaký nový dům pro seniory by měl určitě význam,“ říká paní Iveta.

Desky s anketními otázkami má v rukou i Romana Pospíšilová vedoucí odboru sociálních věcí a školství přerovského magistrátu. „Časová náročnost vyplnění dotazníku je pět až deset minut. Ptáme se na domy s pečovatelskou službou, sociální služby, volnočasové aktivity a nové projekty, které chceme v Přerově zavést,“ přibližuje Pospíšilová.

Ve vedlejší ulici se seniory diskutuje Petr Kuba. Náměstek přerovského primátora volený za ODS. „Je to anketa, která tady zatím nemá obdoby. Doufáme, že nám senioři sdělí své potřeby, nechceme jim nic predikovat,“ říká Kouba.

Seniory budou pracovníci magistrátu oslovovat v ulicích města do čtvrtku. V pátek se vydají i do všech dvanácti místních částí.

autor: kra
Spustit audio