Příslušníci bezpečnostních složek z Olomouckého kraje podpořili Tříkrálovou sbírku netradičním benefičním setkáním na střelnici v Jívové

11. leden 2020

Netradičně se rozhodli zapojit do Tříkrálové sbírky policisté a vojáci z Olomouckého kraje. Na střelnici v Jívové na Olomoucku v pátek pořádali první ročník benefičního tříkrálového střeleckého poháru. Na charitu putoval výtěžek ze startovného.

„K základům naší společnosti patří starost o bližního. Charita je v současné době ten nejlepší způsob, jak se starat o ty, kteří se o sebe starat nemohou, nebo jsou ve velké hmotné nouzi. Takže to byl jeden z hlavních důvodů, proč jsme tuhle akci zorganizovali,“ vysvětluje důvod uspořádání celé akce Jiří Laňka předseda Křesťanské policejní asociace. Organizátoři do Jívové pozvali bezpečnostní špičky z celého kraje. Nejen z hejtmanství ale i policisty, hasiče, celníky a příslušníky české armády.

Střelbou k charitě. Podpořit letošní Tříkrálovou sbírku se rozhodli vojáci, policisté a další příslušníci bezpečnostních složek z Olomouckého kraje

„Střílí se z pistolí typového označení Čezeta a Glock, střílí se zhruba na patnáct metrů na standardní terč, který používá policie k výcviku. Nápadem, proč tato akce vznikla, bylo setkání těchto bezpečnostních špiček Olomouckého kraje a hlavně charita,“ říká organizátor akce Martin Lebduška.

Střelbou k charitě. Podpořit letošní Tříkrálovou sbírku se rozhodli vojáci, policisté a další příslušníci bezpečnostních složek z Olomouckého kraje

Nejlepší mušku měli vojáci. Všechny tři medailové pozice si vystříleli příslušníci mechanizované brigády z Hranic. Na startovném se pořadatelům podařilo vybrat 13 tisíc korun. Převzít si je přijel sám olomoucký arcibiskup Jan Graubner. „Všem nám to dává příležitost, jak si otevřít srdce, vidět potřebné a jak si pomoct k tomu, abychom ve společnosti udělali nějaký krůček dopředu a pomohli další generaci, kterou chceme vidět optimisticky,“ dodal arcibiskup.

V Olomoucké diecézi bylo před víkendem rozpečetěno 36 procent pokladniček. Vybraná částka zatím dosáhla 11 milionů a 700 tisíc korun.

autor: kra
Spustit audio