Prohrát 0:4 je kruté, měli jsme na víc, věděl kapitán Ondrušek. Výkony Mory ocenil i kouč Pardubic

23. březen 2023 08:50

Hokejisté Olomouce vypadli ve čtvrtfinále extraligy. Pardubicím podlehli 2:3 a celou sérii s Východočechy prohráli 0:4 na zápasy. Hanáci ztráceli v posledním duelu už 0:3, v závěru svého soupeře přitlačili, ale vyrovnat si jim nepodařilo.

„0:4 je pro nás kruté. Ty tři zápasy poslední jsme odehráli opravdu výborně. Hráčům jsme pogratulovali a pochválili je. Holt Pardubice byly v těch třech zápasech o ten jeden gól lepší. Musíme jim pogratulovat, protože postoupily zaslouženě,“ uznal po utkání olomoucký trenér Jan Tomajko.

Ta série, ač je to 4:0, tak pro nás byla strašně těžká. Stálo nás to strašně sil.
Radim Rulík, trenér Pardubic

Výkon Hanáků ocenil jeho protějšek u pardubického celku Radim Rulík. „Kromě prvního utkání byly zbývající zápasy maximálně vyrovnané. Olomouc podala neskutečně houževnatý výkon. To, co jsme od nich očekávali, tak se naplnilo. Hráli srdcem, bojovali a opravdu musím říct, že jsme to neměli vůbec jednoduché. Ta série, ač je to 4:0, tak pro nás byla strašně těžká. Stálo nás to strašně sil,“ komentoval lodivod Dynama.

Smutný byl po zápase po vyřazení kapitán olomouckých hokejistů Jiří Ondrušek. „Beru to jako zklamání. Čtvrtfinále je pěkné, ale už tady bylo. Chtěl jsem hrát dál. S pokorou musíme říct, že úspěch to je. Když se podíváme na týmy, co skončily pod námi, na jejich sílu, ať už je to Boleslav, Litvínov, Budějovice, nejsou to slabé týmy. Na druhou stranu, 0:4 je kruté. Myslím, že jsme měli navíc,“ zamýšlel se Ondrušek.

Pro olomoucké hokejisty sezóna skončila. Pardubice se budou připravovat na semifinále.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio