Pstruh po mlynářsku
Pstruh je jedna z nejchutnějších českých ryb. Delikátní chuť pstruha nevyžaduje příliš složité úpravy ani výraznější kořenění. Chuť pstruha nejlépe ladí s jemnými bylinkami, kmínem, trochou slaniny, citronem, máslem, liškami, mandlemi a bílým vínem.
Suroviny: 4 pstruzi, olej, 60 g másla, hladká mouka, petrželová nať, citronová šťáva, sůl.
Postup: Očištěné omyté pstruhy pokapeme citronovou šťávou rozmíchanou se solí a na chladném místě necháme 30 minut odležet. Potom osušíme, osolíme na povrchu i uvnitř, obalíme v mouce a na rozehřátém oleji pomalu opékáme. Po chvíli obrátíme a dopečeme. Máslo rozehřejeme, smícháme s citronovou šťávou a nadrobno nasekanou petrželovou natí. Pstruhy na talířích přelijeme připraveným máslem a podáváme s vařenými brambory a s míchaným zeleninovým salátem.
Nejposlouchanější
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.