Samospráva Prostějova pokračuje ve výkupech pozemků pro takzvaný Jižní park, někteří politici nesouhlasí

9. září 2021

Zástupci prostějovské radnice pokračují v hledání a vykupování vhodných pozemků pro zelený pás na jihu města. Zastupitelé na svém jednání schválili směnu dvou pozemků za parcelu v Plumlovské ulici, která patří městu. Někteří opoziční politici ale byli proti. 

„Směňovat to rodinné stříbro, které máme na Plumlovské, kde se dá stavět, mohou tam být startovací byty pro mladé. Super pozemek směňujeme za dva pozemky, ze kterých jeden nepotřebujeme vůbec a druhý nás vůbec časově netlačí,“ uvedla Hana Naiclerová zvolená za Změnu pro Prostějov, která kandiduje ve volbách do sněmovny za koalici Pirátů a Starostů a nezávislých. Směna je podle ní pro město nevýhodná.

„Majitel říkal, že pozemky prodat nechce, ale chce směnu. Hledali jsme tak, aby cena za pozemky byla pro město vyvážená. Jedním dechem opozice říká, že chce jižní prstenec, ale nechce směnu těch pozemků. Takhle to asi úplně nejde,“ reagoval primátor František Jura z hnutí ANO a zároveň jeho kandidát v říjnových volbách. Na území, kde by měl vzniknout zelený pás, jsou pozemky patřící přibližně šedesáti vlastníkům.

autor: tas
Spustit audio