Senioři z Tovačova dostali od Ježíškových vnoučat vánoční stromečky

15. prosinec 2017

Ve znamení bílé a červené budou mít letos Vánoce senioři z domova důchodců v Tovačově na Přerovsku. Právě tyto barvy totiž mají baňky, které si společně pověsili na dva vánoční stromy, které jim poslali dárci prostřednictvím projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata.

Ve znamení bílé a červené budou mít letos Vánoce senioři v domově důchodců v Tovačově na Přerovsku. Právě tyto barvy totiž mají baňky, které si společně pověsili na dva vánoční stromy, které jim poslali dárci prostřednictvím projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata.

Seniorky z tovačovského domova důchodců vybalují z krabic vánoční ozdoby a chystají na ně háčky. Pomáhá i Helena Uhlířová. Na otázku, zda se těší na Ježíška, odpovídá: „To už není pro nás.“ Stromeček ale s ostatními zdobí ráda, Vánoce totiž stráví v domově. Hlavní slovo při rozmisťování baněk si vzala paní Emilie. „Vždycky jsme ho dostali nazdobený a teď si ho zdobíme sami, to je fajn,“ říká s úsměvem.

Podle řiditelky domova Lenky Olivové řada klientů na Vánoce odjíždí domů k rodinám. Těm, kteří nemohou, chtějí zpříjemnit svátky lespoň tímto způsobem. „Přáli jsme si, aby na každém oddělení měli svůj vlastní stromeček, u kterého by se mohli scházet. Když už nemají rodinu, tak aby aspoň slavili Vánoce se všemi symboly, které k nim patří. Chtěla bych poděkovat manželům Čechovým, kteří nám poslali ten nádherný stromeček, který jsme dnes zdobili. A na oddělení o patro níž nám ho poslala paní Iva Jarolímová,“ popisuje ředitelka.

A chybět pod stromečkem nebudou ani dárky. Aby to bylo ale vše správně, dají je tam senioři prý až na Štědrý den.

autor: tas
Spustit audio