Sídliště Struhlovsko v Hranicích má jedinou příjezdovou cestu. Další silničáři zamítli

25. říjen 2017

Jediný vjezd pro auta má v současnosti sídliště Struhlovsko v Hranicích. Na jednom z největších sídlišť ve městě přitom žijí zhruba dva tisíce lidí. Plán radních vybudovat napojení na silnici z Přerova do Ostravy silničáři zablokovali.

„Když třeba jezdíme na benzinku, tak musíme objet celé město,“ říká paní Radmila na parkovišti u sídliště Struhlovsko. Příjezd a odjezd všech aut je tu možný po jediné cestě, kolem kasáren a základní školy. Místní obyvatelé proto chtějí sídliště zobousměrnit a využít k tomu původní, dnes už zaslepený výjezd na silnici první třídy.

Protože ale jde o frekventovanou cestu, která spojuje Přerov s Ostravou, není tato možnost podle nezávislého místostarosty Hranic Ivo Lesáka možná. „Bohužel tato situace nemá řešení, protože ŘSD nám k naší žádosti dalo negativní stanovisko. V současné době nevidíme možnost, jak to změnit,“ dodává.

Desítky lidí místo každodenního složitého objíždění přebíhají frekventovanou čtyřproudovou cestu, za kterou leží průmyslová zóna. Nebezpečná zkratka se ale nevyplatila paní Radmile. Před půl rokem ji tu srazilo auto a ona přišla o nohu. „Tam by se nemělo přecházet, ale lidi to berou jako zkratku. Není tam přechod a takhle jsem dopadla,“ komentuje.

Řešením by podle ní bylo vybudovat nad silnicí lávku pro pěší. O tom ale hraničtí radní prozatím neuvažují. Prioritní je pro ně zprůjezdnění sídliště. Výjezd teď plánují do sousední Hviezdoslavovy ulice. „Bohužel zatím vázneme na majetkových vztazích, tedy na pozemcích,“ uzavírá místostarosta Lesák.

autor: kra
Spustit audio