Sigma doma skolila Slavii! Trenér Jílek pěl ódy hlavně na útočníka Chytila. Nadstandardně skvělý výkon, chválil

10. říjen 2022 09:49

Olomoucká Sigma poprvé před odmácími fanoušky brala v lize tři body. O to sladší bylo vítězství, když na andrův stadion zavítala favorizovaná pražská Slavia, kterou ale svěřenci trenéra Václava Jílka porazili 2:0. Velkou měrou se o to zasloužil střelec druhé branky, útočník Mojmír Chytil.

„Z toho celkového počtu to bylo zasloužené vítězství vůle a velké energie, kterou jsme do toho zápasu dali. A pak to byl jeden nadstandardní skvělý individuální výkon, mám na mysli Mojmíra Chytila. Ve druhém poločase měl snad sto procent uhraných balónů,“ chválil svého svěřence po utkání olomoucký kouč Václav Jílek.

Chytil celý zápas hrál ve velké euforii. Na hrotu útoku udržel velkou spoustu těžkých míčů, v soubojích si počínal šikovněji než slávisti a svůj skvělý výkon korunoval v 54. minutě, kdy zvyšoval na 2:0 povedenou ranou pod břevno.

„Ve druhém poločase měl snad sto procent uhraných balónů.“


Trenér SK Sigma Olomouc Václav Jílek o útočníkovi Mojmíru Chytilovi

 Akorát mě překvapil levou nohou, protože upřímně si nevybavuju, kdy jsem ho viděl levačkou takhle vystřelit. Je spíš nebezpečný pravačkou, hlavou a v soubojích. Byla to ale skvělá trefa, která korespondovala s jeho zápasovým sebevědomím. Druhá věc je, že jsme mu tak skvělý výkon umožnili tím, jak jsme na něj hráli,“ nešetřil slovy chvály na adresu Mojmíra Chytila i slávistický kouč Jindřich Trpišovský.

Ve svých 23 letech je Chytil podle trenéra Jílka stále ještě na začátku profesionální kariéry. O svých kvalitách už ale dal vědět v minulosti na hostování v Pardubicích nebo v jarní části minulé sezony v dresu Sigmy. V nové sezoně se mu povedl hned první duel v Ostravě, od té doby ale výkonnostně stagnoval.

Co o Chytilově vývoji a povaze řekl kouč Jílek? A jak hodnotil utkání další střelec s Olomouce Jiří Sláma? Poslechněte si kompletní reportáž Vojtěcha Šilhana.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autoři: Vojtěch Šilhan , dja
Spustit audio