Sigma našla náhradu za Chytila. Po třech letech její dres obleče útočník Juliš

19. červen 2023 09:10, aktualizováno

Vedení olomouckéhSigmy v pondělí na svých stránkách a sociálních sítích oznámila očekávaný příchod. Na dvouleté smlouvě se Hanáci dohodli s útočníkem Lukášem Julišem, který v Olomouci už působil.

Před třemi lety Juliš v dresu Sigmy hrál coby kmenový hráč Sparty, na hostování na jaře 2023 se mu dařilo. Za Hanáky se prosadil desetkrát během 14 zápasů.

Následně se vrátil do pražského klubu, ale prakticky kompletní minulou sezonu strávil ve druhé španělské lize za tým UD Ibiza.

Sigma angažováním 28letého forvarda zalepila díru po odchodu Mojmíra Chytila, který po konci sezony zamířil do pražské Slavie.

„Po odchodu Mojmíra Chytila byl příchod útočníka jasným úkolem pro letní přestupní období,“ potvrdil pro webovky Sigmy sportovní manažer klubu Ladislav Minář. „Jsem rád, že se nám podařilo získat Lukáše, který už v minulosti v Olomouci ukázal své kvality. Pevně věříme, že na povedený půlrok naváže i tentokrát a společně budeme v příští sezóně úspěšní,“ dodal Minář.

Sigma v pondělí vyšla i s dalšími novinkami. Obranu Hanáků posílí 20letý stoper František Matýs, který přichází ze Slavie, odkud poslední tři sezony hostoval ve Vyškově. Na zkoušku přijde nigerijský útočník Yunusa Muritala, jenž naposledy působil na Maltě v týmu Hibernians. Poslední novinkou je pokračování sparťanského záložníka Jana Fortelného, který v Sigmě na jaře hostoval. Zápůjčka 24letého hráče se protáhne na celý nadcházející ročník.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: dja
Spustit audio