Silnice v Přerově-Dluhonicích je plná výtluků a děr. Lidé žádají opravu komunikace

26. září 2019

Silnice je kvůli stavbě mimoúrovňového křížení v Přerov-Předmostí součástí objízdné trasy pro nákladní auta. A ta komunikaci ničí. Je plná děr a výtluků. Největší jsou u frekventovaného železničního přejezdu. Lidé se obávají, že by v nich kola jejich aut mohla uvíznout.

Oldřich Boráň je předseda místního výboru Dluhonice a ukazuje mi vůbec největší díru v cestě. „Ten výtluk se samozřejmě zvětšuje, protože podkladní vrstvy už vzaly za své. Vzniká tady řada kolizních situací. Kamion, který musí do té díry vjet a má nízký průjezdní profil, začne hrabat a to může být nebezpečné v případě, kdy se rozsvítí na přejezdu červená a kamion by měl místo rychle opustit,“ popisuje Boráň.

Železniční přejezd u Přerova-Dluhonic

Obyvatelé Dluhonic požádali o pomoc přerovský magistrát. Ten ale není vlastníkem komunikace. Silničáři už na místo poslali dělníky s asfaltovou drtí, aby díru opravili. „Je to silnice třetí třídy, to znamená, že jejím majitelem je Správa silnic Olomouckého kraje, ale protože přes tuto cestu vede oficiální objízdná trasa kvůli uzavírce ulice Polní, tak je to v režii Ředitelství silnic a dálnic. Teď je to opravdu jen provizorní řešení,“ říká přerovský radní Tomáš Navrátil z hnutí ANO.

„Oprava poškozené části je připravována na víkend z devatenáctého na dvacátého října letošního roku. Tato je ovšem podmíněna vydáním rozhodnutí o uzávěře provozu, která je v současné době ještě zajišťována.“ reaguje mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. Obyvatelé Dluhonic se tak budou muset obrnit trpělivostí. Objízdná trasa pro kamiony tudy totiž povede minimálně ještě dva roky. Termín pro zprovoznění nedalekého mimoúrovňového křížení je stanovený na srpen 2021.

autor: kra
Spustit audio