Silvestr bude s Maxijedlíkem, Humoriádou i Starými peckami, Nový rok zase s Jindřichem Štreitem

28. prosinec 2021

Chcete se pobavit? Najít prostor k bilancování uplynulého roku? Zavzpomínat na slavné hity z minulého století? Nalaďte si na přelomu roku Český rozhlas Olomouc. Co chystáme?

31. prosince

Od časných ranních hodin vás připravíme na poslední den v roce. Po 9. hodině se můžete zaposlouchat do závěrečné části pětidílného neodolatelného vyprávění Zdeňky Procházkové a jejích pamětí Na jevišti mezi Prahou a Vídní. Vzácná žena nás letos opustila v požehnaném věku 95 let. Chybět nebude ani poslední letošní pohlednice Mirka Kobzy z krajiny Od Pradědu na Hanou a po 10. hodině už Dita Vojnarová vyzpovídá postavou střídmého muže Jaroslava Němce, kterému se říká Maxijedlík. A jídlu i zábavě logicky budou patřit i Silvestrovské pochoutky v čase před obědem.

Nový rok s Českým rozhlasem Olomouc

Polední budou současně i poslední písničky na přání roku 2021, tak si je nenechte ujít. Po 13. hodině se můžete zaposlouchat do posledního dílu Silvestrovského týdne s Humoriádou, Patrik Rozehnal tentokrát přivítá Pavla Zedníčka. V odpoledním vysílání dále nebudou chybět ani populární Hřebíky, a pokud dopoledne propásnete rubriku Od Pradědu na Hanou, dostanete ještě jednu příležitost.

V obvyklém čase se ke slovu dostane Humoriáda. S moderátorem Pavlem Kučerou bude ve studiu Tomáš Töpfer a zcela jistě dokážou vyloudit úsměv na vašich tvářích. Po 17. hodině si odlehčíme od mluveného slova díky Starým peckám, tedy hitům z minulého století, aby po 19. dostal prostor Vladimír Menšík a po 21. Silvestrovská humoriáda, u jejíž natáčení jste možná byli i vy.

1. ledna

Do nového roku můžete vstát s Dobrým ránem ČRo Olomouc už od 5. hodiny ranní, i když se dá předpokládat, že někteří s ním teprve půjdete spát. Nový rok tentokrát vyšel na sobotu, takže v našem vysílání nemůže chybět pořad Mezi nebem a zemí. Kutilové (a nejen oni) pak po 10. hodině mohou naladit oblíbený Hobby magazín.

Půlhodinku před polednem si můžete poprvé zpříjemnit seriálem Z kopca na kopec s tím, že dotyčný si prohlédnete i na fotografii v našem stolním kalendáři. Pokud ho ještě nemáte a rádi byste, v našem vysílání dostanete ještě celou řadu příležitostí, jak jej získat, třeba hned odpoledne v Hřebících.

Silvestrovský program vysílání Českého rozhlasu Olomouc

Prvními poledními písničkami na přání v novém roce vás provede Zorka Ježková. Po 13. hodině se můžete těšit na Výlety a ani na Nový rok vás nepřipravíme o již avizované Hřebíky a hanácký Novoroční plk. Aby toho nebylo málo, startuje i náš nový seriál Hanácké rok, ve kterém se budeme věnovat zvykům, souborům i písničkám našeho kraje. Poslouchat ho budete moci každou sobotu po půl třetí.

Po 15. hodině už dostane prostor vynikající fotograf Jindřich Štreit, se kterým u příležitosti jeho pětasedmdesátin natáčeli Petra Ševců a Aleš Spurný. Na 16. hodinu jsou připraveny Hvězdné návraty a po Písničkách pro radost se Zorkou Ježkovou se můžete těšit na čtvrté zastavení s páterem Brownem spisovatele G. K. Chestertona, tentokrát s názvem Rudý měsíc z Meru. A ještě před začátkem společného vysílání regionálních studií popřejeme hodně zdraví Jaroslavu Wykrentovi, se kterým vstoupíme do další sezóny Hudebních vzpomínek.

Taková je tedy naše nabídka a věříme, že vám budeme příjemným společníkem i v roce 2022.

Spustit audio