Školní jídelna v Dubu nad Moravou se dočká modernizace a navýšení kapacity

22. červenec 2024

S pracemi dělníci začínají v těchto dnech. Po dokončení bude kuchyně sloužit nejen kuchařkám, ale taky žákům, kteří se v ní budou učit základy vaření.

Například výdejní okénko bude po rekonstrukci větší, aby bylo možné dát dvě jídla na tác. 

„Jak sami vidíte, tak je to velmi malá místnost, na to že se tady má vlastně stravovat 270 strávníků ve třech časových intervalech po 15 až 20 minutách,” říká ředitel školy Radim Voštinka. 

Kapacita se tu už zanedlouho skoro zdvojnásobí. Díky nové přístavbě. 

„Samozřejmě součástí bude i mobiliář a další vybavení ve vnitřku, které taky už vidíte, že je letité, ty židle stoly, to bude nahrazeno,” říká lidovecký starosta Dubu nad Moravou Ivo Čečman. 

Nové prostory budou podle ředitele Voštinky zároveň sloužit i k výuce. Děti se tu budou u tří nových kuchyňských linek učit základům vaření. 

„To bude nově, musíme to zakomponovat do školního vzdělávacího programu, v současné době to tam nemáme, protože to nejsme schopni vyučovat kvalitně,” vysvětluje ředitel školy. 

Dělníci budou možná pracovat i o sobotách a nedělích, tak aby provoz jídelny omezili, pokud možno, co nejméně. „"Takže my to budeme muset zkoordinovat tak, aby to nebránilo provozu, protože žáci a děti… jídelna musí fungovat no,”  říká jednatel zhotovitelské firmy Pavel Veselý.

Stavba nové přístavby začíná v těchto dnech. Dělníci by s pracemi měli být hotovi příští rok v květnu.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio