Sobotní Noční linka: Je důležité věřit?

13. srpen 2022

Víra je důležitou součástí života každého člověka. Věřit v něco znamená dávat věci do souvislostí, určitým způsobem je interpretovat a posuzovat.

Víra neznamená nikdy absolutní jistotu, ale neustálý zápas a hledání. Ale právě ve chvílích beznaděje, je víra v něco nebo v někoho, kdo nás má bezpodmínečně rád, obrovskou oporou.

V co věříte vy? Může nám víra něco přinést i v dnešním světě plném techniky a světských požitků? Například křesťané považují za takové základní měřítko víru v Boha. K čemu se vy upínáte, když to zrovna potřebujete? Myslíte, že jsou v životě chvíle, kdy je nesmírně důležité věřit v něco většího, než jste vy sami? Jestli je podle vás důležité mít ve svém životě všeobecně něco, v co bude věřit a co ho bude velkým způsobem posunovat a hlavně motivovat k dalším krokům, pojďte nám o tom říci více. 

Vaše příspěvky nám můžete psát na rohlas.cz/linka, kde si můžete také přečíst vzkazy ostatních. K dispozici je také email nocnilinka@rozhlas.cz.

V době vysílání můžete volat i do studia Českého rozhlasu Zlín na číslo 731 800 900, ve kterém se na vás těší Jarka Barboříková.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.