Sobotní Noční linka: Prázdniny mého dětství

30. červen 2018

Kam jste jezdívali, jako děti na prázdniny? A kde to bývalo úplně nejlepší? Čím jste se dokázali zabavit? A jak tráví prázdniny vaše děti, vaši vnuci?

Když se zeptáte většiny školáků, na co se ve škole těší úplně nejvíc, značné procento z nich vám odpoví: „Na prázdniny!“ Prázdniny, ono magické slovo volnosti a nespoutaného dobrodružství...

Když se vysloví slovo prázdniny, většinou se hned v myšlenkách přeneseme do dětství. Na tábory a čas strávený u babiček a dědečků vzpomínáme v dospělosti asi všichni.

Prázdniny dětství nám často do dnes voní vyhřátým jehličnatým lesem, tajnými místy se spoustou hříbků praváků, lesními jahodami a malinami, místním rybníkem, kde se tak báječně dalo koupat… A hlavně vůně fantazie, ta k dětským prázdninám neodmyslitelně patří.

Také ráda vzpomínám na prázdniny u babičky a u dědečka na Valašsku. Příroda, zvířata, les, potok a pro mě místa nekonečných dobrodružství. Vzpomínám si, že ty dva měsíce prázdnin vždycky utekly tak rychle, že nám pak ve škole vzpomínky na léto připadaly jako sen.  Kde jste vy prožívaly nejraději své prázdniny?

autor: zos
Spustit audio