Studenti z celé Evropy přijeli do Olomouce na letní právnickou školu

9. červenec 2016

Studenti práva z Velké Británie, Ruska nebo třeba z Belgie strávili týden v Olomouci. Přilákala je sem právnická letní škola. Účastníci stejně jako loni řešili především problémy medicínského práva.

„Hodně užitečné bylo, že jsem se seznámila s lidma z různých koutů Evropy. Bylo tu více než dvacet národů a bylo super vidět, že některé věci, které my Češi vidíme z jednoho pohledu, tak ti cizinci to vidí úplně jinak,“ pochvaluje si letní školu studentka brněnské právnické fakulty Ema Blažková.

Medicínskému právu by se chtěla věnovat i ve své diplomové práci a olomoucký kurz jako jeden z mála právě toto téma nabízí. Podobně to vidí i organizátor a prezident pořádající studentské organizace ELSA v Olomouci Daniel Pospíšil.

„Co se týká těch ostatních škol, které studentské organizace pořádají v Evropě, tak tahle je zcela výjimečná, kromě ještě jedné. Snažíme se zejména o to, aby to bylo co nejvíce interaktivní. Proto máme omezený počet studentů na letní školu. I když se nám přihlásila skoro stovka studentů, tak jsme vzali pouze 36,“ říká.

Během týdne stráveného v Olomouci účastníci stihli například exkurzi do pitevny a vyslechli si řadu odborných přednášek, například na téma klecová lůžka nebo kmenové buňky.

„Letní škola byla úžasná zkušenost, ráda bych se přihlásila znova. Poznala jsem tu spoustu kapacit z oboru medicínského práva a ukázalo mi to nové věci, kterými bych se chtěla zabývat do budoucna,“ uzavírá před odjezdem z Olomouce studentka Ema a doufá, že se na kurz dostane i příští rok.

Spustit audio