Šumperský stavební úřad vydal územní rozhodnutí pro stavbu papírny v Zábřehu. Projekt získal kulaté razítko po letech sporů investora a zábřežské radnice

Projekt firmy Wanemi na výstavbu papírny v Zábřehu je o krok blíž realizaci. Jak zjistil Český rozhlas, šumperský stavební úřad vydal územní rozhodnutí ve prospěch papírny. Vedení Zábřehu se její stavbou na území města dlouhodobě nesouhlasí, s investorem vedl několik let řadu soudních sporů. Proti vydanému územnímu rozhodnutí se chce odvolat.

„My jsme měli celou řadu námitek do územního řízení. Ty chceme zopakovat a samozřejmě se odvolat,“ reagoval na posun v povolovacím procesu stavby papírny lidovecký starosta Zábřehu František John.

Předseda představenstva společnosti Wanemi Aleš Žák rozhodnutí jednoznačně přivítal. „Je to velmi významný krok k přípravě projektu, který se samozřejmě musí potvrdit nabytím právní moci,“ upřesňuje Žák.

Pokud společnost dostane i stavební povolení, mohla by se podle Žáka papírna začít budovat zhruba za dva roky. Město ale firmě stále blokuje pozemky. Postoj zdůvodňuje zamítavým referendem obyvatel z roku 2013.

Spustit audio

Související