Úterní Noční linka: Běh pro Světlušku pomáhá postiženým

23. duben 2019

Setkali jste se někdy se světem handicapovaných lidí? Dokážeme my "zdraví" handicapovaným porozumět a cítíte se vy handicapovaní společností dostatečně akceptováni? Zapojili jste se sami někdy do nějaké podobné charitativní akce pro handicapované?

Světluška je dlouhodobý projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu založený na solidaritě a dobré vůli lidí, kteří se rozhodli darovat nevidomým trochu světla. Světluška pomáhá dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením. Je oporou pro ty, které nelehký životní osud postavil před každodenní výzvu: znovu a znovu se učit životu ve tmě, bez pomoci jednoho z nejdůležitějších lidských smyslů.

Světluška svítí od roku 2003. Do projektu se zatím zapojilo více než 80 000 dobrovolníků a miliony dárců.

Jedna z akcí Světlušky, charitativní běh tmou na podporu nevidomých, startuje pozítří už potřetí také v Olomouci v Bezručových sadech a 30.dubna ještě v Jihlavě v amfiteátru. Startujeme vždy ve 21.00 hodin, doprovodný program od 19. hodin.

autor: zos
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.