Úterní Noční linka: Jak si kdo ustele...

6. červenec 2021

Jaké bylo nejzajímavější místo, na kterém jste kdy spali? A kde se vyspíte nejlépe? Doma v posteli? Nebo venku pod širákem? Patříte k nespavcům? A nebo k těm šťastlivcům, kteří jsou schopni usnout kdykoliv a kdekoliv, kam je člověk postaví, nebo posadí?

Možná jste i vy jako rodiče zažili, že když na dítě přijde spánek, nic ho nezastaví a je schopno usnout v opravdu krokolomných pozicích a můžeme vzít jed na to, že když se probere, nebude mu na tom připadat nic divného. A co třeba někteří ptáci... Rorýs dokáže spát v letu - vlastně mu nic jiného nezbývá, protože létá pořád a přitom také spí. Jenom na vajíčka si sedne. Ale dospělý člověk? Dokáže spát na přednáškách, na schůzích, na stole v práci nebo v divadle...

Ale nezřídka se pak stává, že ulehneme do postele, jsme strašně unavení, ale přesto ne a ne zabrat. A potom jsou šťastlivci, kteří jsou schopni dobře se vyspat v jakémkoliv prostředí, na čemkoliv a nevzbudí je ani do ucha chrápající spolunocležník. Na jakých zajímavých místech jste spali vy a jak se vám tam spalo? Patříte k dobrým spavcům, nebo naopak nespavcům?

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.