Úterý: Co byste v novém roce rádi změnili?

3. leden 2017

Co byste v novém roce chtěli změnit - na sobě, nebo ve svém životě? Nebo jste spokojeni tak, jak jste nyní? Máte dostatek síly ke změnám? Nebo k nim potřebujete opravdu pořádný impuls z venčí? A dokážete opustit to staré a již přežité ve vašem životě a udělat místo pro to nové, místo pro změnu, kterou si přejete?

Život je vždy oboje ‒ minulost i budoucnost. Musím přijmout, že mnohé už je za mnou a nedá se už zopakovat. Mládí je to tam. Nemohu už podnikat stejné horské túry jako zamlada. Cítím, že už zkrátka nemám na to, co před pěti lety. Je to rozloučení s minulostí, které může i bolet.

Musím oželet, že mnohé už je pryč. Ale nikdy není pozdě na to, abychom něco v našem životě začali nanovo. Nanovo vlastně začínáme s každým novým okamžikem. S každým okamžikem totiž můžeme vyvolat a uskutečnit změnu ve svém životě.

Možná si uvědomujete, že do našeho života přicházejí neustále nějaké změny, buď je sami iniciujeme, nebo jsme do nich vtaženi třeba i proti své vůli. První možnost je samozřejmě lepší, být aktivním tvůrcem svého života. Ale k tomu potřebujeme umění se rozhodnout, vědět co chceme a mít dostatek energie pro realizaci. Co byste rádi u sebe změnili právě vy?

autor: zos
Spustit audio