Úterý: Jak se hledá láska?

7. únor 2017

Kde jste potkali svého životního partnera? Kolik let vám bylo? A pokud jste svého partnera, svoji lásku ještě nenašli, jaké jsou vaše zkušenosti se seznamováním? Kde hledat a kam se jít seznámit?

Mnoho lidí nemůže stále najít svého životního partnera nebo prochází neúspěšně ze vztahu do vztahu a trápí je to. Někdo svůj ideální protějšek najde hned v mládí a někdo i v pokročilém věku pořád nic. Každý tohle téma někdy řešil, nebo bude řešit, či právě řeší. A koho to vlastně hledáme?

Možná žijete v představě, že hledáte někoho, kdo bude vaší druhou polovičkou, která s vámi bude platit nájem nebo vás celkově hmotně zabezpečí. Ale takhle to nefunguje, takové vztahy nejsou pevné a trvalé. Skutečnost je taková, že vy nejdříve musíte být celistvá a silná osobnost, která si v životě dokáže poradit i sama a poté se k vám přidá jiná osobnost, se kterou vytvoříte navzájem se doplňující pár.

autor: zos
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.