Úterý: Odpuštění... Má své meze?

27. prosinec 2016

Říká se, že láska není pravou láskou bez schopnosti porozumět, soucítit a odpouštět... Má ale i odpouštění své hranice? Nebo, pokud milujeme, odpouštíme a neptáme se kolik? A co vy? Umíte odpouštět druhým lidem? Smířili jste se někdy s někým právě na Vánoce?

Citátů na téma odpuštění existuje celá řada. Nabízím k zamyšlení následující : „Člověk musí milovat toho druhého nikoliv tak, že ho potřebuje pro sebe, ale tak, že mu vše odpouští.“ Epiktétos. A druhý, jehož autorem je Konfucius: „Shovívavost a odpouštění jsou potřeby k nápravě ostatních....“ A další známé pořekadlo praví: „Chybovat je lidské, odpouštět je božské.“

Ale copak my jsme Bohové? Jsme jen obyčejní smrtelníci, pro které odpuštění za nějakou nepravost a špatný čin, není nikterak jednoduché. Přidejte se společně se mnou k tomuto tématu. A pojďme si spolu povídat o tom, zda dokážete odpouštět. A možná jste se někdy smířili s druhým člověkem právě na Vánoce? A máte nějakou hranici, za kterou byste jít nedokázali, co už byste ani nejbližšímu člověku nikdy neodpustili?

autor: zos
Spustit audio