Úterý: Síla myšlenky, nebo zákon schválnosti?

26. červen 2018

Vzpomenete si, kdy jste si něco moc přáli a dostali jste to? Nebo kdy jste si naopak přivolali smůlu vlastním strachem a tím, že jste na to negativní mysleli tak intenzivně, až se to naplnilo? Funguje podle vás síla myšlenky?

O „zákonu schválnosti“ víte jistě svoje. Teď se nemůžu pobryndat, nechci přijít pozdě, nechci se ztrapnit… Nejspíš se stane opak. Myslíte na to, že pohovor špatně dopadne, a ona nová práce skutečně nevyjde. Čím to je?

Psychologové mluví o „zákonu přitažlivosti“. Co vysíláte, to současně přitahujete a dostanete. Pokud máte strach, budete také přitahovat situace, kdy máte strach.

Budete-li naopak naladěni na radost a spokojenost, budou se tyto emoce také odrážet ve vašem životě. Stalo se i vám, že jste si do života přitáhli to, čeho jste se báli, nebo naopak to, co jste si moc přáli?

autor: zos
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.