Už chci dát konečně gól, říká obránce Mory Robin Staněk

10. prosinec 2015

V minulé sezóně ho trápila zranění a často hrál ne hostování v 1. lize. V té probíhající extraligové nechyběl ani v jednom zápase HC Olomouc a připívá k neprostupnosti defenzívy Hanáků. Robin Staněk se nezalekl ani mikrofonu Českého rozhlasu Olomouc.

Své první hokejové krůčky dělal v Uherském Hradišti. „K hokeji mě přivedl děda, který tam trénoval. Bylo mi nějakých pět nebo šest let,“ zmínil své začátky Robin. Svému prvnímu klubu byl věrný až do juniorského věku, kdy si na sezónu odskočil do Zlína. Mužský hokej okusil v Prostějově a už šestým rokem hraje v dresu Mory.

Obrannou dvojici tvoří převážně s Janem Jaroměřským, ale během zápasu se to často točí. „Úplně nejlepší je hrát s Pavlem Skrbkem. To tam vlastně ani nemusíte být, on si to dokáže všechno pohlídat sám,“ usmívá se Staněk.

Sám se považuje za defenzivní tip beka, do útočení se moc nepouští, když se ho ale zeptáte, co by si hodně přál, odpověď je jednoznačná. „Dát konečně letos gól,“ přiznává. Ale důležité jsou hlavně body, které Mora bere především díky výtečné obraně.

„Už před sezónou se nás nový trenér zeptal, jestli mu může někdo z nás slíbit třicet gólů. Když se nikdo nepřihlásil, jen pokrčil rameny a řekl, že tedy budeme muset dobře bránit,“ naznačil Staněk a je třeba říct, že kouč Venera svůj tým připravil dokonale.

Mora prostě jede a válcuje i týmy s několikanásobně vyšším rozpočtem. Z jejích hráčů se díky tomu stávají hvězdy.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.