V centru Olomouce v létě vystoupí americká hvězda Ana Popović či Ivan Mládek

17. duben 2013

Do Olomouce v létě přijede zahrát blues-rocková zpěvačka a kytaristka Ana Popović a řada dalších zahraničních i domácích hudebníků. A hrát se bude také divadlo. Olomoucká radnice se po dvaceti letech rozloučila s organizátorem Olomouckého kulturního léta. Od července tuto akci nahradí Olomoucké kulturní prázdniny. Podílet se na nich bude také Divadlo Tramtarie a Galerie Caesar.

V rámci Olomouckých kulturních prázdnin se budou pravidelně každý čtvrtek střídat divadlo s hudebními vystoupeními. Ta slibují řadu zajímavých jmen.

„V prvé řadě koncert Any Popović původem ze Srbska – je to dnešní vlastně americká hvězda. Potom to budou Američané Danny Bryant, Dave Herrero, zpěvačka Janet Robin a z českých věcí to bude Marsyas se Zuzanou Michnovou, Švihadlo a Ivan Mládek,“ uvedl šéf pořádající agentury Dušan Neumann.

Konat se budou také výstavy a další akce pro děti i dospělé. Magistrát podle náměstka primátora Jana Holpucha z ODS přispěje na program prázdninového festivalu půlmilionem korun.

„Ten projekt je zajímavý nejenom v tom, že do našeho města přitáhne spoustu, troufám si říci, světově znějících jmen, ale je také multižánrový nebo je zaměřen na nové cílové skupiny, na rodiny s dětmi tak, aby ta množina diváků byla skutečně široká, aby si každý v Olomouci, když je nucen trávit ten prázdninový čas ve městě, našel své,“ uvedl Holpuch.

autor: bam
Spustit audio