V Mohelnici uzavřeli nově opravené autobusové nádraží. Do parkoviště pod ním zatéká

5. srpen 2019 12:14

Autobusové nádraží v Mohelnici bude ode dneška až do začátku září mimo provoz. Necelý rok od rekonstrukce za desítky milionů korun. Do podzemního parkoviště pod ním totiž zatéká, stavební firma teď musí závadu odstranit.

O zatékání do garáží pod autobusovým terminálem vedení města ví už od loňského podzimu, kdy nákladná rekonstrukce skončila. Podle nezávislého starosty Mohelnice Pavla Kuby ale opravu závady uspíšit nešlo.

Čtěte také

„Nemohli jsme to uzavřít dřív kvůli uzavírkám ve městě, uzavírky jižního obchvatu města a nejvíc frekventovaná komunikace, dopravuje lidi do zaměstnání,“ říká starosta.

Za zatékání může s největší pravděpodobností poškození dešťové kanalizace. Starosta dodává, že veškeré dodatečné opravy hradí stavební firma. Město podle něj nemusí vracet ani zhruba padesátimilionovou dotaci, kterou na celý projekt dostalo.

„Práce platí zhotovitel jako odstraňování vad, které byly sepsané při přejímce toho autobusového nádraží,“ dodává starosta.

Vedení města teď jen doufá, že opravami se problém s podzemním parkovištěm nadobro vyřeší a že autobusové nádraží nad ním začne znovu fungovat se začátkem školního roku.

Spustit audio