V restauraci v centru Liberce v noci hořelo, zraněných je patnáct. Plameny zachvátily i byt v Novém Boru

30. leden 2024, aktualizováno

Při nočním požáru v restauraci v centru Liberce pod vlakovým nádražím bylo zraněno 15 lidí, z toho sedm vážně.

Informoval o tom mluvčí liberecké záchranné služby Michael Georgiev. Zraněné převezli do nemocnic. Nejvíc z nich do liberecké nemocnice, některé ale taky třeba do Mladé Boleslavi nebo pražských Vinohrad, kde je speciální popáleninové centrum.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému, uvnitř restaurace byly desítky lidí. Hasiči požár rychle lokalizovali, v pondělí před 23:30 ohlásili jeho likvidaci. „Událost vyšetřuje policie, více informací nebude poskytovat,“ řekla policejní mluvčí Klára Jeníčková. Policie případ nechtěla blíž komentovat. Podle informací serveru iDNES.cz požár po konfliktu s obsluhou zapálil jeden z návštěvníků.

Hasiči v noci zasahovali také u požáru jednoho z bytů panelového domu v Novém Boru. V době příjezdu hasičských jednotek se z domu evakuovalo 18 osob. Hasiči z objektu zachránili celkem tři osoby, z toho 2 byly zraněny a předány do péče záchranářů, uvádí se na facebooku Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje. Oheň uhasili zhruba hodinu po půlnoci. Příčina vzniku požáru a výše škody je v šetření.

autoři: Kateřina Hartmanová , alv | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související