V Tovačově se konal tradiční výlov. Podívat se na práci rybářů a ochutnat nejrůznější rybí speciality přijely tisíce lidí

14. říjen 2024 15:32

V Tovačově na Přerovsku se o vikendu konal tradiční výlov Hradeckého rybníka. Ryb bylo letos podle rybářů průměrné množství a ceny se nezměnily. Devadesát procent výlovu tvoří kapři, zbytek candáti, tolstolobici a taky dravé ryby

„Očekáváme, že bychom mohli odlovit kolem 650 metráků za ten výlovek,“ říkal během soboty šéf výlovu Hradeckého rybníka Jiří Zahradníček.

Výlov Hradeckého rybníka v Tovačově

Podle něj zatím dopadla sezóna dobře, což potvrzuje i počet vylovených ryb, který je průměrný. Ceny zůstaly stejné jako dosud. „Máme cenu 115 korun za kapra, 130 korun za amura. Sumec stojí tři stovky, štika taky, a candát 400 korun,“ dodává.

Na výlov se přijela podívat i Jana Ovesná se synem z Přílep na Kroměřížsku. „Jsme tu poprvé a je to krásná akce. Je nádherné počasí a ryb tady dostatek,“ říká Jana, jedna z tisíců návštěvníků. „Je krása vidět, kolik ryb v tom rybníku vlastně je,“ dodává s úsměvem.

Malému Lukášovi se podařilo ulovit karasa

Její syn Lukáš se také zapojil do lovu. „Chytil jsem karasa,“ prozrazuje. „Tam je loď a do ní nějak naplaval. Viděl jsem hřbet, tak jsem ho vylovil,“ dodává.

Jiří Zahradníček věří, že kvalita ryb bude letos nadprůměrná. „Myslím, že ryba by mohla být kvalitnější na Vánoce, protože teplejší počasí by mělo přispět k tomu, že se zbaví tuku, který je nositelem pachu,“ vysvětluje Zahradníček.

Pořad Přímo z místa můžete ve vysílání Českého rozhlasu Olomouc poslouchat každou neděli od 09:10, následně pak neomezeně ZDE na webu.

Spustit audio