Vedení fotbalistů Olomouce řeší špatný vstup do jarní části. Na lavičce končí trenér Václav Jílek

26. únor 2024 14:44

Jen jeden bod ze čtyř zápasů jarní části nejvyšší soutěže. Takový počin za sebou mají fotbalisté olomoucké Sigmy, na což se vedení klubu rozhodlo razentně reagovat. Na pozici hlavního trenéra skončil Václav Jílek, klub dočasně povede jeho asistent Jiří Saňák.

Olomouc v úvodních čtyřech jarních kolech nedokázala zvítězit, třikrát prohrála a klesla na osmé místo. V součtu s podzimní částí nevyhrála v nejvyšší soutěži šestkrát po sobě a v deseti z posledních 11 zápasů. V sobotu Sigma doma přivítá pražské Bohemians 1905.

„Trenérovi patří poděkování za odvedené služby. Během let se Sigmou dosáhl několika jasných úspěchů. V současné chvíli jsme cítili, že je třeba přistoupit ke změně a dodat mužstvu impulz,“ uvedl sportovní manažer Ladislav Minář.

Václav Jílek končí po neuspokojivých výsledcích na lavičce A-týmu. Mužstvo dočasně povede Jiří Saňák, dosavadní Jílkův asistent. Realizační tým dále doplní Ivo Gregovský, jenž dosud vedl dorosteneckou sedmnáctku.

Čtěte také

Sedmačtyřicetiletý Jílek zažil v Olomouci druhé angažmá. Poprvé vedl Hanáky v letech 2015 až 2019. U mužstva zůstal navzdory sestupu do druhé ligy, odkud se Sigma po roce vrátila mezi elitu. V roce 2019 si s Olomoucí zahrál závěrečné 4. předkolo Evropské ligy proti Seville.

Po neúspěšném angažmá v pražské Spartě se do Sigmy vrátil v létě 2021. V minulé sezoně se s mužstvem představil ve skupině o titul, Hanáci nakonec skončili šestí.

V průběhu aktuálního ročníku vedle Olomouce změnilo trenéra dalších pět týmů. V září v Hradci Králové vystřídal Jozefa Webera na lavičce Václav Kotal a v Karviné po odvolaném Tomáši Hejduškovi nastoupil Juraj Jarábek. V říjnu po Pavlu Vrbovi převzal Zlín Bronislav Červenka. Od Českých Budějovic na konci listopadu odešel první z trenérského dua Marek Nikl, v prosinci pak i Tomáš Zápotočný. Dynamo převzal Jiří Lerch. Na přelomu roku skončil v Mladé Boleslavi Marek Kulič, jehož nahradil David Holoubek.

Zdroj: ČTK

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio