Věřím, že na Závodě míru v Jeseníkách uděláme dobrý výsledek, říká reprezentant Pavel Bittner

Mladý cyklistický talent z Olomoucka patří k velkým příslibům. Přes covidová omezení posledních let stihl být druhý na Mistrovství Evropy a stříbra si cení.

Cyklista Pavel Bittner

Pavel Bittner pochází z cyklistické rodiny, přesto ho lákal i motokros. „Nakonec jsme si s tátou řekli, že je to nebezpečné. Ale když to dnes srovnám s cyklistikou, zvláště při trénincích na našich silnicích, tak nevím,“ usmívá se.

Aktuálně si přivezl páté místo ze závodu v Nizozemí a deváté místo z Rund um Köln. „Ten druhý závod byl už v rámci světové tour se špičkovými profesionálními cyklisty, toho si hodně cením,“ přiznává Pavel.

„Ten druhý závod byl už v rámci světové tour se špičkovými profesionálními cyklisty, toho si hodně cením.“
Nadějný cyklista z Olomoucka Pavel Bittner

Teď už se plně soustředí na Závod míru, který ve čtvrtek startuje v Jeseníkách. V minulém roce jako osmnáctiletý vyhrál etapu do Rýmařova a naznačil, že v dojezdech na rovině je jeho velká síla.

Našemu národnímu týmu můžete po čtyři dny (od 2. do 5. června) fandit na silnicích Jesenicka a celý rozhovor s Pavlem Bittnerem si můžete ze záznamu poslechnout.

Pavel Bittner (třetí zleva) se svými parťáky

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio