Vraha pomáhají odhalit bezpečnostní kamery

3. srpen 2005

ŠTERNBERK - Páteční tragédie, při které neznámý pachatel zavraždil ve videopůjčovně přímo v centru Šternberka na Olomoucku mladou ženu, urychlí chystaná bezpečnostní opatření ve městě. Radnice hodlá mimo jiné posílit řady městských policistů o další pracovníky, kteří budou nepřetržitě sledovat bezpečnostní kamery.

Kamerový systém ve Šternberku už funguje několik let, podle mluvčí radnice Ireny Hamplové se radnice i městská policie v souvislosti s páteční vraždou prodavačky ve videopůjčovně snaží rozšířit co nejdříve monitorovací systém a posílit tak bezpečnost ve městě. Jedním z konkrétních opatření je posílení obsluhy výstupu z bezpečnostních kamer.

"Slibujeme si od toho, že bude daleko lepší přehled o situaci ve městě. Větší sledovanost kamer zajisté přispěje ke zvýšení bezpečnosti. Hlídky městské policie nyní ve večerních hodinách objíždějí centrum města častěji. Máme i ohlasy od provozovatelů restauračních a jiných zařízení, že i oni sami dbají na zvýšenou bezpečnost. Obsluhující personál například nenechají pouze v jedné osobě, je jich tam vždy více," uvedla Hamplová.

Do pátrání po pachateli páteční vraždy prodavačky ve videopůjčovně ve Šternberku se zapojili velmi aktivně i občané města. Hlídky městské policie například už několik dní vyjíždějí s výzvami pro občany. "Policejní vozidlo objíždí město v pravidelných intervalech s tlampačem tak, aby se výzva dostala k co největšímu počtu obyvatel. Pozitivum na této nepříjemné situaci je, že lidé se opravdu hlásí a mají zájem na rychlém vyřešení věci. Ta pomoc je opravdu veliká a sama doufám, že povede k rychlému vyřešení případu," dodala Hamplová.

autor: av
Spustit audio