Vrchní soud potvrdil patnáctiletý trest za vraždu taxikáře

22. květen 2008

Za vraždu taxikáře v Havířově si třicetiletý Polák Bogumil Kujawski odpyká ve vězení definitivně 15 let. Rozsudek ostravského krajského soudu dnes potvrdil Vrchní soud v Olomouci. Soud mu také potvrdil trest vyhoštění na dobu neurčitou za loupež a pokus maření výkonu úředního rozhodnutí.

Kujawski půjde do vězení také za loupežné přepadení dalšího taxikáře, na kterého zaútočil loni na jaře tři dny před vraždou. Přísný trest dostal i za pokus útěku z cely vazební věznice.

"Krajský soud zcela správně ustavil otázku viny, rovněž právní kvalifikaci. Přiměřeně uložil i ten patnáctiletý trest do nejpřísnější věznice a trest vyhoštění na dobu neurčitou, byť lze poznamenat, že šlo vzhledem k okolnostem uvažovat i o přísnějším trestu, ovšem státní zástupce si nepodal odvolání proti rozsudku," řekl ve zdůvodnění mluvčí soudu Petr Angyalossy.

Proces provázela mimořádná bezpečnostní opatření. V jednací síni obžalovaného střežili maskovaní členové vězeňské služby se zbraněmi a obžalovaný měl pouta na rukou i nohou.

autoři: av , tif
Spustit audio

Více z pořadu