Za dvojnásobnou vraždu Krnově soud uložil 25 let

27. srpen 2008

Celkem pětadvacet let stráví ve vězení za dvojnásobnou vraždu čtyřicetiletý Václav Příhoda. Muž podle soudu před dvěma lety v Krnově ubil svou manželku a vzápětí poté zastřelil její tetu. Výjimečný trest mu uložil už ostravský krajský soud, muž se však proti rozsudku odvolal. Vrchní soud v Olomouci verdikt potvrdil.

Podle mluvčího soudu Petra Angyalossyho krajský soud správně vyhodnotil, že vraždy byly spáchány zvlášť surovým způsobem ze zvlášť zavrženíhodných pohnutek.

"Soud rovněž správně uložil trest do nejpřísnější věznice a správně stanovil i takovou ztěžující podmínku pro případné podmíněné propuštění obžalovaného, kdy bude moci výrazně později požádat o podmíněné propuštění, než kdyby tato zpřísňující podmínka nebyla vyslovena," upřesnil mluvčí.

K vraždě se muž rozhodl poté, co se s ním chtěla jeho manželka kvůli dlouhodobým nevěrám rozvést. V té době žil Příhoda v Plzni, za účelem vraždy jel přes celou republiku do Krnova. Na svou ženu si počíhal na dvorku domku, kde žila se svou tetou. Zaútočil na ni zcela nečekaně a zákeřně násadou od krumpáče. Pak se vydal do domu, kde třemi výstřely do hlavy zastřelil tetu své manželky.

autor: av
Spustit audio

Více z pořadu