Začínají Dny zdravotně postižených

19. červen 2003

OLOMOUC - Třináctý ročník Dnů zdravotně postižených začíná dnes na olomouckém Výstavišti Flora. Letos se na výstavě představí sto čtyřicet subjektů, což je dosud největší počet vystavovatelů. Součástí dnů bude také jubilejní 20. ročník festivalu zdravotně postižených písničkářů Vivat vita...

Projekt je zaměřen na prezentaci výrobků a služeb pro zpravotně postižené a je spojený s výstavou výtvarných prací," přiblížila akci Ludmila Grecmanová z pořádající organizace Výstaviště Flora Olomouc.

V rámci zahajovaných Dnů zdravotně postižených se uskuteční také druhá konference poskytovatelů sociálních služeb. Prvního setkání se v loňském roce zúčastnilo osm desítek zástupců z celého kraje. Druhého ročníku by se měli zúčastnit i zástupci Společnosti sociálních pracovníků České republiky a Ministerstva práce a sociálních věcí ČR.

"Zcela jistě se rozvine bohatá diskuze, která bude směřovat zejména k dopadům transformace veřejné správy na oblast sociální péče," uvedla jedna z organizátorek konference Ivana Andrejčuková.



Internetové stránky Dnů zdravotně postižených

autor: av
Spustit audio