Žena ze Šumperska zavraždila svého měsíční syna, policistům se k činu přiznala

1. listopad 2022 09:08

Svého měsíční syna zavraždila minulý týden v úterý šestadvacetiletá žena ze Šumperska. Policistům nejprve oznámila náhlé úmrtí potomka, avšak pitva prokázala jeho násilnou smrt. Matka se následně k násilnému činu přiznala.

Obviněné ženě hrozí u soudu za vraždu dítěte trest 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest. Novinářům to dnes řekl vedoucí odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje Jan Lisický.

Žena v úterý časně ráno zavolala záchrannou službu. Oznámila, že se ráno probudila se synem v posteli a všimla si, že nedýchá. Přivolaný lékař ale zjistil, že dítě má na těle podlitiny a podezřelá poranění. Přivolal proto policisty. Žena zpočátku podle Lisického jakékoliv násilí vůči synovi popírala.

Kriminalisté pečlivě shromáždili informace a vyhodnotili veškeré poznatky, s nimiž ženu následně konfrontovali. Matka se nakonec pod tíhou předložených důkazů k činu vraždy svého měsíčního syna doznala.

Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí ženy do vazby, který soud akceptoval a poslal ji za mříže. „Chování ženy svědčí o její zjevné bezcitnosti. Útok byl bezcitný, chladně krutý. Dítě nemělo šanci přežít,“ podotkl Lisický.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Zdroj: ČTK

autor: Jan Faltýnek
Spustit audio