Změna musí nastat především v hlavě zemědělce, říká o pěstování biopotravin Martin Hutař

16. září 2018

Počátkem 90. let propašoval z Rakouska první pytle pšenice špaldy, kterou s kamarádem vyseli na malém poli u Starého města pod Sněžníkem.

Od té doby se produkce biopotravin na Staroměstsku rozrostla mnohem více, než původně čekali. V současné době jejich společnost provozuje tři bio mlýny, balírny, sklady a v jejím sortimentu najdete před 1500 položek v kvalitě bio.

„Musíte změnit myšlení, jak se dívat na rostlinu, půdu a celý ekosystém. Tam je velmi důležitá prevence. Je nutné předcházet problémům, které by mohly nastat, předvídat a hlavně, být celý den na poli, pozorovat, co se děje a umět na to reagovat. Vytvořit ten ekosystém tak, aby byl rovnovážný,“ říká Martin Hutař. Odhalte spolu s ním tajemství jménem bio.

autor: pese
Spustit audio