Aneta Langerová je šťastná třicítka

Nazvat desku Na Radosti a rozjet pak stejnojmenné koncertní turné musí jednoznačně přinášet jen a jen radost. Což jedna z našich nejvýraznějších a nejosobitějších zpěvaček potvrzuje. Se svým posledním albem si prožila nádherné dva roky. Na místo zvané Na Radosti na Šumavě, které inspirovalo jeho vznik, se ale nevrací. Život jde dál.

Na konci listopadu oslavila kulatiny. A dostala největší (a nejtroufalejší, jak sama říká) dárek, jaký si mohla přát. Sešli se kvůli ní všichni její blízcí – rodina a přátelé. „Dostat je na jedno místo v jeden den není vůbec jednoduché. A oni si udělali čas a přijeli,“ říká. Věk nijak neprožívá, tvrdí, že čím je starší, tím je šťastnější.

Věděli jste, že Aneta Langerová mohla být klidně třeba naší reprezentantkou v tenise? Bílý sport brala hodně vážně, dneska je velkou fanynkou našich tenistek. „Zapinkat bych si šla, myslím, že se to nezapomíná, Jen na to nemám čas,“ směje se. Asi by hrála čtyřhru, miluje totiž práci v týmu.

Píše, skládá, někdy si i zatančí, aby nezapomněla, co se před pár lety naučila ve StarDance. Natočila film, hraje divadlo. Na prknech, která znamenají svět, se setkala se svým velkým vzorem, zpěvačkou Martou Kubišovou, kterou měla ráda její maminka.

„To si neumíte představit, co se mi dělo v hrudníku, jakou jsem měla trému. Martu mám moc ráda. Jsem vděčná, že mi má profese umožňuje setkávání s takovými osobnostmi. Třeba s Václavem Havlem, který ke mně měl až otcovský, ochranitelský vztah,“ vzpomíná Aneta Langerová.

autor: voj
Spustit audio