Automobilový závod Rally Bohemia startuje. Kudy povede a kde se připravit na uzavírky

9. červenec 2021 09:37

V Sosnové u České Lípy startuje 9. července další ročník automobilového závodu Rally Bohemia. Příznivce rychlých vozů čeká až do neděle 11. července zajímavá podívaná, řidiče ale také řada uzavírek. Kde bychom mohli fandit, ale také hlavně na co si dát pozor ať už při sledování závodů, nebo při běžné cestě, zjistila redaktorka Jana Švecová.

Čtěte také

Závod, který se pořádá už od roku 1974, zahájí 9. července show na autodromu v Sosnové. V sobotu 10. července se Rally Bohemia přesune na silnice na Liberecku, Jablonecku a částečně i Semilsku. Závodníci budou projíždět přes Radvánovice a Karlovice k Malé Skále, přes Vrát a Líšný. Dále pak přes Skuhrov, Huntířov, Bzí a Těpeře do Železného Brodu.

Další úsek povede přes Pelíkovice, Radoňovice a Hodkovice nad Mohelkou. Závodníci projedou centrem města, odkud se vydají na Sedlejovice, Vrchovinu a Radimovice. V sobotu odstartují závody a rychlostní zkoušky zhruba v 8:30 a skončí ve 20 hodin.

V neděli 11. července závodníci zamíří na Mladoboleslavsko. Jeden úsek povede z Vince přes Rokytovec, Dolní Cetno a Podkováň až do Krásné Vsi. Start je v 7 hodin a konec etapy je hlášen na 17 hodinu. Druhý úsek odstartuje o hodinu později, tedy v 8 hodin a povede z Klokočky přes Klášter Hradiště nad Jizerou, Dolní Bukovinu a Jivinu do Mohelnice nad Jizerou.

Řidiči a diváci

Řidiči budou muset počítat s objížďkami, aby se nedostali na závodní tratě. Policie proto doporučuje podívat se před jízdou na mapu závodu, a také na seznam uzavírek

Diváci musí dodržovat všechna bezpečnostní opatření podle pokynů pořadatelů závodu. Policie ale důrazně upozorňuje, aby diváci v žádném případě nepřebíhali přes trať, protože na trase se kolem klasických závodních aut pohybují také tiché elektromobily. Ty jsou stejně rychlé, nejsou ale tak slyšet a hrozí proto kolize.

autoři: Jana Švecová , reČRoL
Spustit audio

Související