Bez front u přepážek. Do několika obcí v regionu nově zajíždí Mobilní pošta

10. srpen 2021

Česká pošta rozjíždí v Olomouckém kraji svou mobilní verzi. V menší dodávce, která zajíždí do několika obcí na Olomoucku, nabízí lidem listovní a balíkové služby, platby i výplaty poukázek či výběry hotovosti jako na standardních pobočkách. Podrobnosti zjišťovala reportérka Barbora Sonnková.

„Jdu posílat doporučený a obyčejný dopis, dnes toho mám víc,“ paní Naďa je jednou z prvních zákaznic Mobilní pošty, která vyjela v Olomouckém kraji. Béžová dodávka zamířila nejprve do Tovéře, potom do Hlušovic, Štarnova a Babic. V Hlušovicích zastavila před obecním úřadem, kam se na ni přišla podívat starostka Eva Jurková z ČSSD. „Myslím si, že nejvíc by to využívaly maminky na mateřské dovolené a senioři. Odpadne jim vlastně cesta do Olomouce nebo Bohuňovic,“ počítá starostka.

V autě lidé najdou přepážku. Vypadá podobně jako ta klasická na pobočce. „Nabízíme tu podání zásilek, inkaso, poukázky, podání balíkových zásilek. Kdyby klient potřeboval vyzvednout zásilku, kterou má uloženu na jiné poště, můžeme mu ji při další jízdě přivézt, je to samozřejmě vždy se zpožděním. Pokud klientovi vychází den výplaty důchodu na ten správný den, můžeme vyplatit i důchod, když to víme předem,“ pokračuje referentka České pošty Melánie Melíšková.

V úterý pošta zamíří do Loučan, Seničky, Luké a Měrotína, další obce Olomoucka budou následovat. „V každé obci se budeme zdržovat zhruba půl až tři čtvrtě hodiny a budeme tam zajíždět zhruba jednou týdně,“ dodala Melíšková.

Mobilní pošta vyjela i do dalších krajů v Česku. Aktuálně funguje v jihomoravských obcích postižených tornádem. Jak dlouho bude fungovat na Olomoucku, ukáže až zájem o tento formát pošty.

autor: bas
Spustit audio