Bluesový podvečer: Electric Blue

9. červen 2014

Kapela, kterou uslyšíte v pátečním Bluesovém podvečeru z Olomouce vznikla v roce 1998 v Děčíně a je jasné, že 16 let své existence se z nich stali ostřílení muzikanti.

Trio Electric Blue se hned od počátku své existence zaměřovalo na interpretaci bluesového a bluesrockového repertoáru ovlivněného a čerpajícího z britské bluesové vlny, s odkazem na čelní představitele, především pak skupiny Cream a Jimiho Hendrixe.

V šumperku nebyli poprvé. Po dvou minulých účastech na festivalu Blues Aperitiv bylo trio poctěno pozvánkou na hlavní scénu mezinárodního festivalu Blues Alive 2002. Letos z Blues Aperitivu na hlavní scénu Šumperského festivalu Blues Alive nepostupují, ale zahrají si v rámci festivalu v Polském Chorzówě.

Nahrávku koncertu, kterou jsme pro vás natočili, si můžete poslechnout v pátek 6. června.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.