Velký krok do neznáma udělala rozhlasačka Blanka Malá, o svém životě v Itálii teď vydává knihu

„Dodala jsem si odvahy a v pět a padesáti letech si splnila svůj životní sen,“ říká s úsměvem bývalá moderátorka Českého rozhlasu Hradec Králové.

Blanka Malá se svým italským přítelem Agostinem

Od dětství měla vřelý vztah ke všemu italskému. Učila se jazyk, četla knížky, když to šlo, zemi navštěvovala. K rozhodnutí přestěhovat se a usadit v Kalábrii ji přiměl její nový životní partner Agostino. 

Blanka Malá říká, že srdce nemá vrásky. Láska je pro ni hnací motor, který ji dovedl až do Itálie. „Potkala jsem tam stejný živočišný druh, jako jsem já sama,“ říká sympatická temperamentní žena s vlasy barvy mědi. Důležité pro ni je, že ji podpořily její děti.

Ital se narodil nejspíš proto, aby se ženy cítily opravdu ženami.
Úryvek z knihy Láska ve špičce italské boty

Svou milovanou profesi nezapře, i ve svém novém domově poslouchá rádio a hodnotí moderátory. „Více tam hrají, a když mluví, tak rovnou tři, čtyři lidé najednou. Překřikují se, smějí, jsou familiární, prostě Italové,“ usmívá se.

O svém velkém životním koku napsala Blanka Malá knížku, kterou vydává nakladatelství Kazda. Jmenuje se Láska ve špičce italské boty a mj. se v ní dočtete: „Ital se narodil nejspíš proto, aby se ženy cítily opravdu ženami. Jen Ital vám každý den bude říkat, jak jste krásná, okouzlující a dokonalá.“

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio