Černý rybíz zvyšuje imunitu a vinná réva je protizánětlivá, radila gemmoterapeutka Jarmila Podhorná

19. říjen 2023

Rakytníkový olej může ulevit od refluxu, olše a kaštan podporují činnost srdce a černý rybíz zvyšuje imunitu. To jsou jen některé z poznatků, které ve speciálním díle pořadu Apatyka prozradila gemmoterapeutka Jarmila Podhorná.

Přicházely také otázky týkající se tinktur, které paní Podhorná vyrábí. „Černý rybíz zvyšuje imunitu, bříza je úžasný čistící prostředek, vinná réva je protizánětlivá,“ vysvětluje paní známá gemmoterapeutka, která tentokrát netradičně neodpovídala ve studiu, ale v rámci festivalu Prix Bohemia Radio v atriu budovy olomouckého rozhlasu.

Mezi přednosti bylinek podle ní patří schopnost léčit organismus, dále pak skutečnost, že nemají vedlejší účinky a dodávají tělu spoustu látek, které mu mohou pomoci. K této problematice dále vysvětlila, že při sestavování komplexní léčebné kůry se nelze zaměřit pouze na jeden konkrétní problém, je totiž třeba znát detaily o celkovém zdravotním stavu člověka. Jak je u Apatyky zvykem, posluchači se také seznámili s preventivními opatřeními, kterými mohou vykročit vstříc zdravějšímu a spokojenějšímu životu.

Další cenné rady od Jarmily Podhorné si můžete poslechnout ve výše přiloženém audiu.

Pořad Apatyka poslouchejte a zapojte se do něj svými dotazy každý čtvrtek od 10:04. Záznam si následně můžete poslechnout ZDE na webu.

Text: Tereza Tichá

Spustit audio

Související