Chmelovy dožinke lákají na přehlídku řemeslných piv již čtrnáctým rokem

3. září 2021

Milovníci piva a fanoušci minipivovarů zítra zamíří do Olomouce, kde proběhne další ročník festivalu "Chmelovy dožinke". Bude se nejen pít, ale také koncertovat a soutěžit.

„Tímto ročníkem jsme chtěli navázat na tradici třinácti uplynulých ročníků. Bude podobný, ale doufejme, že bude také trošku jiný. Každý rok obměňujeme pivovary, kapely a snažíme se, aby se k nám mohly přijít pobavit celé rodiny. Překvapením letošního ročníku bude i festivalové pivo. Pivovary jsme oslovovali z nejrůznějších koutů republiky, dokonce přijede i jeden ze Slovenska,“ uvedl jeden z organizátorů Ivo Chamrád, který také prozradil, jaké kapely budou na akci koncertovat. Poslechněte si celý krátký rozhovor.

Už 14. ročník festivalu "Chmelovy dožinke" bude v sobotu v areálu Amerika v Olomouci-Holici. Návštěvníci ochutnají řadu nejen lokálních piv, užijí si skvělé koncerty. Adobrou zábavu nabízejí organizátoři i dětem.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.