Víkend plný akcí. Vyberte si z našich tipů

3. září 2021

V Olomouckém kraji se první zářiový víkend nudit nebudete. Vyrazit můžete například na závody koloběžek, countrybál, soutěž jezdů na koních nebo na noc pro netopýry.

Jesenicko

První pozvánka je určená všem dětem, které se rády boji anebo mají pro strach uděláno. V pátek večer se mohou vydat na strašidelnou stezku odvahy v areálu zlatokopeckého skanzenu ve Zlatých Horách. Akce s názvem Odvážné loučení s prázdninami začíná ve 20 hodin. S sebou si nezapomeňte vzít lucernu se svíčkou. Svítilny na baterky nejsou podle pořadatelů povolené. 

Na závody pro malé rybáře můžete vzít v sobotu své děti k rybníku Střelnice ve Vidnavě. Prezentace účastníků začíná už v sedm hodin ráno, samotné klání propukne o hodinu později. Zájemcům, kteří nemají vlastní rybářské vybavení, ho pořadatelé půjčí. 

Pokud máte rádi písničky Jaroslava Hutky, neměli byste v neděli chybět na jeho vystoupení v muzeu izolace, internace a integrace v Bílé Vodě. Koncert začíná v 18 hodin a je součástí tradičního Mezinárodního hudebního festivalu Karla Ditterse z Dittersdorfu.

Olomoucko

Olomoucké výstaviště Flora zaplní o víkendu psí šampioni. Do areálu zamíří se svými majiteli na národní výstavu psů. Součástí přehlídky bude i doprovodný program pro děti a dospělé. Těšit se díky tomu můžete například na výcvik a lety papoušků, zoo koutek, soutěž králičí hop a jízdy na ponících. Výstava je v sobotu i v neděli přístupná od 9 do 16 hodin. 

Na Chmelovy dožinkê se můžete v sobotu vypravit do areálu Amerika v olomoucké městské části Holice. Pokud dorazíte, budete se moct občerstvit výrobky několika minipivovarů a taky si poslechnout koncerty kapel. Pro děti organizátoři chystají řadu her a soutěží. Akce začíná v jednu hodinu odpoledne. 

Minizoo, kreativní dílničku, ukázky výcviku psů, ale taky spoustu muziky včetně koncertů Petra Kotvalda a skupiny Pražský výběr nabídnou sobotní Litovelské slavnosti. Doprovodný program oslav začíná už v devět hodin ráno. Koncerty na náměstí v centru města startují hodinu po poledni. 

Prostějovsko

Příznivci pěší i cykloturistiky se můžou zúčastnit sobotní akce s názvem Smržická šlapka. Na výběr účastníci budou mít několik tras, ta nejdelší pro cyklisty povede až na Praděd. Start je ve smržickém sportovním areálu v době mezi sedmou a desátou hodinou dopoledne. 

Sbor dobrovolných hasičů Otinoves zve všechny zájemce na sobotní odpoledne plné her na téma cesta do vesmíru. Akce začíná ve 14 hodin ve sportovním areálu. Určená je dospělým i dětem, pro které organizátoři připraví například jízdy na koni. 

Kempfest.To je název sobotní hudební přehlídky, která začne ve tři hodiny po poledni v kempu Žralok v Plumlově. Pokud dorazíte, budete si moct poslechnout například skupiny Harafica a Moravians. 

Přerovsko

Příznivci folkové, trampské a bluegrassové hudby si přijdou na své v pátek na koupališti v Tučíně. Na akci s názvem Tučínský špekáček, která začíná ve čtyři hodiny odpoledne. V devět hodin večer se zájemci můžou těšit na country bál. 

Pokud přemýšlíte, do jakého zájmového kroužku či sportovního klubu přihlásíte své děti, inspirovat se můžete na sobotním veletrhu volnočasových aktivit v obchodním centru Galerie Přerov. Akce začíná v deset hodin dopoledne a potrvá do 17 hodin. 

Rio Laguna. To je název sportovního odpoledne pro rodinné týmy, které bude hostit v sobotu od 14 hodin areál Laguna v Přerově. Soutěžit se bude v atletice, lukostřelbě nebo gymnastice. Tak pokud máte chuť si zasportovat a dětem zpestřit víkend, určitě na akci dorazte. 

Šumpersko

Především milovníci koní by neměli v sobotu váhat nad výletem na ranč Viktorie v Šumperku. Konat se tam bude závod jezdců z řad nejmenších dětí, ale taky zkušených matadorů mezi koňáky. Začátek klání s názvem Podhorský pohár je v jedenáct hodin dopoledne. 

Na závody koloběžek, odstrkovadel a kolečkových bruslí můžete vzít v sobotu svoje děti do Postřelmova. Klání se uskuteční od 14 hodin, prezentace u kulturního domu ale začíná o dvacet minut dřív. Koloběžky si malí závodníci budou moct vypůjčit na místě. Účastníci závodu musí mít povinně přilby. 

Do tajuplného života netopýrů můžete v sobotu nahlédnout na velkolosinském zámku. V areálu památky se bude od 18 hodin konat speciální program při příležitosti Mezinárodní noci netopýrů. Chybět nebudou ukázky odchytu těchto létajících savců, přednášky, ale taky dílničky pro děti.

Dům dětí a mládeže Magnet Mohelnice v pátek od 15 do 18 hodin otevře své dveře všem zájemcům o volnočasové aktivity jako jsou například legorobotika, 3D modelování, ale také vaření nebo výtvarné či hudební kroužky. Na zahradě budou navíc připraveny zábavné atrakce v podobě skákacího hradu a bumper balls. 

autor: tos
Spustit audio

Související