Chtěl bych skočit padákem a vyzkoušet si bojové umění obrany s bílou holí

Lozí po horách, jezdí na koni, boxoval, vyzkoušel si judo, jízdu na lyžích i běžkách, dobře hraje stolní tenis, zamiloval si řízení auta. Řeknete si nic zvláštního. Jenže Karel Giebisch je od narození nevidomý.

Baví ho, jako každého mladého člověka, technika. Je mu jasné, že díky ní je jeho život mnohem jednodušší. Mobil v ruce má skoro pořád, doma tráví čas na internetu, který mu přibližuje svět.

Zajímají ho kompenzační pomůcky, které testuje a prodává. Sám by rád vymyslel nějakou aplikaci, která by nevidomým ulehčila život při cestování.

Cestování miluje, zejména jízdu autobusem. Řidiči dálkových autobusů už ho znají a vědí, že na zastávce v Bělkovicích Lašťanech, kde Karel Giebisch žije, musejí zapnout hlášení, aby měl přehled o jednotlivých zastávkách.

Z cest má spoustu neuvěřitelných historek. Třeba o snaze lidí pomoci, aniž by nevidomý chtěl a aniž by se ho zeptali.Má rád mikrofon, vyzkoušel si moderace maturitních plesů. Dokonce měl vlastní pořad na internetovém rádiu. Rád by se k tomu vrátil.Plánů má hodně, jen je realizovat. Momentálně se zajímá o seskoky padákem, v tandemu by si na to troufnul.

autor: voj
Spustit audio