Chtěl jsem vyhrát olympiádu, říká Jan Čenský

Hodně běhal, hodně závodil, byl členem sportovního klubu Bohemians, atletem se nakonec nestal. Vybral si studium herectví. Ale i tam své vydřené hodiny na stadionu využil, např. v seriálu „Dlouhá míle“.

Herec Jan Čenský sport miluje. Hodně běhá, jezdí na kole, lyžuje. Kondičku má dobrou, stále se může měřit se svým synem Matyášem, řečeným „Prcek“. Je na volné noze, v hlavě momentálně nosí devět divadelních textů, které si opakuje při jízdě na kole. Tam na to má totiž čas a klid.

Natáčí seriál „Ordinace v Růžové zahradě“, kde hraje primáře Davida Suchého. Seriálů bychom v jeho kariéře našli hodně, rád vzpomíná na „Zkoušky z dospělosti“, tady se poprvé setkal s režisérem Jiřím Adamcem, který se mu nebál dát zápornou roli. Byl za ni tenkrát vděčný.

Vedle těch princů a dobráckých chasníků se není čemu divit. Objevil se ještě v „Dobrodružství kriminalistiky“, „Kriminálce Anděl“, „Zdivočelé zemi“ nebo „Pojišťovně štěstí“. Moderoval soutěž České televize „O korunu krále Karla“, tančil ve StarDance, několik let se potkával s nejkrásnějšími českými dívkami v soutěži Miss, kterou provázel. Učí etiketu a věnuje se rétorice.

autor: voj
Spustit audio