Co se dá zvládnout s přerovskou Dlažkou?

Podle mého názoru úplně všechno. Ještě jako studentka olomoucké univerzity jsem s partou kamarádů vyzkoušela hned několik akcí, které v Přerově tenkrát vymysleli.

Nikdy jsem na ně nezapomněla. Třeba na noční putování do Čekyně v rámci Eldoráda, během kterého jsme zvládli neuvěřitelné věci. Například nasadit odvážlivci Pivoňovi přes hlavu na krk ringo kroužek (zpátky to nešlo, museli jsme ho opatrně rozříznout, ale držel se statečně).

Nebo táhnout Póla řetězem přivázaného ke skládačce několik stovek metrů. Slaňovali jsme, plavali jsme, běhali, jezdili jsme na kole (kterému jsme tenkrát říkali velbloud) do rybníka, trhali jsme rekordy v dřepech, překřikovali jsme se, házeli jsme šipky, vrhali kameny, hodně málo spali a hodně dobře se bavili.

Všemu velel Jaroslav Biolek. Nadšenec, hlava plná nápadů, pro kterého, podle mě, není nic nemožné.

Přerovská Dlažka slaví letos dvacáté páté narozeniny a my budeme vzpomínat právě s jejich předsedou, šéfredaktorem asiměsičníku Dlaždič, sporťákem a tiskovým mluvčím Jardou Biolkem.

Jaroslav Biolek a Dita Vojnarová

Říká o sobě, že je Přerovák, Moravák, Čech, Evropan a člověk. Má rád dobrou muziku (od lidovek až po rock), houby, jídlo a kvalitní čaje.

Velké Dláždění, Mistrovství světa v ringu, Spálovské hrátky nebo Eldorádo, to jsou jen některé z vyhlášených akcí Dlažky.

autor: voj
Spustit audio