Čtvrteční Noční linka: Jak moc jsou pro vás v životě důležité peníze?

17. leden 2019

Kolik peněz podle vás potřebuje člověk k životu, aby byl spokojený? Znamená dostatek peněz i svobodu? Za co nejvíce utratíte? Dokážete si něco i ušetřit, odkládáte si pravidelně? Pokud ano, proč? Na co šetříte? Na byt, dovolenou, lepší televizi, na důchod?

Udělali jste si díky ušetřeným penězům nějakou radost, splnili to, po čem jste v životě toužili? Na čem se podle vás dá ušetřit?

Korunka ke korunce - říkávaly naše maminky a babičky. Také si v rámci možností šetříte a vytváříte finanční rezervu i pro nečekané výdaje a nebo pro to,abyste si mohli třeba v létě udělat hezkou dovolenou nebo koupit nový televizor, po kterém toužíte?

Zodpovědní lidé myslí i do budoucna a odkládají si a nebo zkrátka vytváří finanční rezervu. Mít nějaké peníze v záloze se vždy hodí. Jsou lidé,kteří nekupují zbytečnosti, nevyhazují peníze za "jedinečné zboží", zkrátka o každé koruně opravdu přemýšlejí... Patříte mezi ně? A na čem se vám daří ušetřit?

Na vaše zkušenosti s financemi se těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Můžete mu k tématu už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.